top of page

Nasir mahu rasai pengalaman baharu di PJ CityKuala Lumpur: Pemain tengah baharu PJ City FC, Nasir Basharudin mahu raih pengalaman baharu bersama pasukan yang menggunakan khidmat pemain tempatan sepenuhnya selain ingin merebut tempat utama dengan lebih kerap pada musim ini.


Bagi Nasir, ia akan menjadi pengalaman yang berbeza apabila hanya bersaing dengan pemain-pemain tempatan sahaja untuk mendapatkan tempat dan tidak sesekali memandang rendah terhadap kemampuan rakan sepasukan yang pastinya akan memberi perebutan sengit.


Namun, pemain berusia 32 tahun ini percaya apa yang telah dipelajari selama dua musim bersama Terengganu FC sebelum ini sangat membantu untuknya menggunakan kudrat yang ada membantu pasukan meraih kedudukan lima terbaik di pentas Liga Super.


"Sebab utama saya di sini (PJ City FC) kerana ingin meraih sesuatu kerana ini adalah kali pertama saya dapat merasa beraksi dengan semua pemain tempatan.


"Jika sebelum ini bersaing tempat dengan pemain import, sekarang agak berbeza sebab pemain tempatan juga tidak kurang hebatnya dan saya akan pastikan prestasi saya akan lebih baik berbanding musim lepas.


"Kalau dekat Terengganu, kami banyak fokus kepada aspek penguasaan bola, cara bermain, tetapi di PJ City saya lihat kami turut menumpukan kepada aspek fizikal sebab kita tahu pasukan akan menentang lawan yang ada pemain import.


"Jadi, sebab itu fizikal kami juga sangat penting untuk memastikan pasukan bukan sahaja kuat daripada segi corak bermain, tetapi tahap kecergasan juga memainkan peranan", katanya.

Source: HarianMetro4 views0 comments
#THEPHOENIX
#THEPHOENIX
#THEPHOENIX
bottom of page